Pi casa tri

picasa-3In una din serile precedente m-am dat pe Picassa 3. Trebuie sa recunosc ca acum ceva ani am mai incercat soft-ul asta de la google, insa am doar o amintire ca era cam asa….unfriendly.

Insa am avut norocul cu un prieten ce a avut rabdarea sa-mi arate ce si cum. Si culmea….m-a prins. Picassa 3 are multe features, multe dintre ele foarte dragute. Sa va spun cateva: are un viewer de poze foarte light si dragut, un Retouch Tool basic, insa satisfacator pentru cei mai multi din noi, un movie maker (de asta nu prea stiu multe, intotdeauna am urat sa fac montaj la materiale video, nu stiu dece :p), si posibilitatea sa pui texte si watermark-uri pe imagini. Mai are si posibilitatea sa faci colaje, sa faci crop, sa pui mai multe cuvinte ca tag-uri, auto red-eye, slideshow cu o multime de optiuni, screensaver, etc, etc, ….. ca am obosit. 🙂

Eu vreau sa va spun doar despre doua care mi-au placut mie foarte, foarte mult, urmand sa va las sa le descoperiti pe restul. Va vorbesc cat sa trezesc scanteia in voi, sper. 😀 Prima chestie misto la Picassa 3 care mi-a placut la nebunie a fost ca poti cauta prin colectia ta de poze, pe acele ce au o anumita culoare dominanta. Ceva de genul: “-Care poze ale mele sunt predominant…albastre?”. Click si gata! Like magic! 😀

Al doilea feature-subiect in acest post este cel despre face recognition. Ce inseamna asta?!?!

Pai dupa ce Picassa 3 ti-a scanat toate pozele din pc (desigur, doar daca asta ii dai tu sa faca), le poti sorta dupa diferite criterii, gen: culoare predominanta, rating sau chiar face recognition. Ai chiar un buton ce face ca sa-ti fie afisate doar pozele cu fete de oameni. Apoi treci la taguirea lor. Pe principiul: click pe chip, pui numele, apesi enter. Automat, softul e capabil sa-ti mai regaseasca acea fata in multe alte poze. Acolo unde are dubii, te intreaba. La fiecare confirmare pe care o faci, cu atat va fi recunoasterea automata a chipului mai buna. Mi-a placut mult ca dupa ce ai taguit mai multi oameni, poti selecta 1, 2, sau 3, sau cati vrei tu, si programul iti cauta si iti afiseaza doar pozele in care se afla acele persoane. Foarte smecher, nu?

Daca ai citit pana aici, atunci cu siguranta ca o sa-l incerci. Gasesti link-ul catre el aici.

Iar partea cea mai buna si cea mai tare este ca au facut si versiune pentru linux. Versiune beta, insa nu am gasit nimica care sa nu mearga in Ubuntu. Beton!


airmaxschuh airmaxschuh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 Jonathan Cooper Jersey